Loading...
offer.com.cy
grru
LOGIN POST AN AD

ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ - 23-28/6

for sale in Limassol, Historical Center

Publish: 30 Apr 19, views: 117

Price:  €435

(0 votes)

(You must log in to rate)

Information from owner
ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ & ΕΛΛΑΔΑ !
23-28 ΙΟΥΝΙΟΥ (6 ΜΕΡΕΣ-5 ΝΥΧΤΕΣ) ΜΟΝΟ 435€/ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

1η ημέρα 23/6: Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνας – Σαντάνσκι - Μπάνσκο
Αναχώρηση στις 9.30 από το αεροδρόμιο Λάρνακας για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη, επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχωρούμε για τις Σέρρες. Περιήγηση της πόλης και χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και διέλευση από τον Προμαχώνα. Επόμενη μας στάση στη λουτρόπολη του Σαντάνσκι. Η πόλη είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον Μπάνσκα και Μπσρτίτζα και θεωρείται και γενέτειρα του Σπάρτακου. Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης όπου και δεσπόζει ο γιγαντιαίος πλάτανος 500 ετών δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Το υγρό στοιχείο είχε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης και σήμερα αναβλύζουν ιαματικές πηγές τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Κατόπιν θα ανηφορίσουμε προς την οροσειρά του Πιρίν για να φτάσουμε στο σπουδαίο θέρετρο του Μπάνσκο το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Η πόλη είναι γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια αλλά και την φιλόξενη ατμόσφαιρα της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα 24/6: Μονή Ρίλας – Σόφια
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας. Πρώτος μας σταθμός στο ιστορικό μοναστήρι της Ρίλα, που είναι το πιο επιβλητικό και αρχιτεκτονικό μνημείο του 10ου αιώνα. Θεωρείται το θρησκευτικό κέντρο της χώρας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δωμάτια της μονής, η εσωτερική επίπλωση, η διακόσμηση και το παλιό μαγειρείο. Θα θαυμάσουμε ανεκτίμητα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως τον μεσαιωνικό πύργο Χρέλια, το ξυλόγλυπτο τέμπλο στο παρεκκλήσι της Μεταμόρφωσης του Χριστού, παλιές εικόνες και τα 20.000 βιβλία. Συνεχίζουμε για τη Σόφια, τη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Θα περιηγηθούμε στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη, το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στη λεωφόρο Βίτοσα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Μπάνσκο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα 25/6: Μπάνσκο – Φιλιππούπολη
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη καταπράσινη Φιλιππούπολη (ή Πλόβντιβ στα Βουλγάρικα), που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Είναι μια από τις αρχαιότερες των Βαλκανίων η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Οφείλει το όνομά της στον πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το Φίλιππο Β' που την κατέλαβε το 342 π.Χ. Στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους και πήρε το όνομα Trimontium, που σημαίνει «Πόλη των Τριών Λόφων» επειδή ήταν κτισμένη πάνω σε τρεις λόφους. Θα δούμε το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο χωρητικότητας 7.000 θεατών που κατασκευάστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Τραϊανό, την παλιά πόλη/ιστορικό κέντρο με τα μπαρόκ αρχοντικά και πλακόστρωτα καλντερίμια, το λαογραφικό μουσείο που στεγάζεται στο σπίτι του Έλληνα έμπορου Αργύρη Κουγιουμτζόγλου, το ναό του Κωνσταντίνου και Ελένης και επίσης θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Επιστροφή το απόγευμα στο Μπάνσκο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα 26/6: Μπάνσκο – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Θεσσαλονίκη
Αφήνουμε το Μπάνσκο για το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα. Πρώτος μας σταθμός στο οχυρό Ρούπελ, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Άγκιστρο και Μπέλες, πολύ κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και αποτέλεσε το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας γνωστό και ως “Γραμμή Μεταξά”, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849μ. και μήκος στοών 4.251μ. Ακολούθως φτάνουμε στη λίμνη Κερκίνης, θαύμα της ελληνικής φύσης με μοναδική χλωρίδα και πανίδα, θα γνωρίσουμε ένα μοναδικό υγροβιότοπο στο βόρειο τμήμα της κοιλάδας του Στρυμόνα που προστατεύεται και από τη Σύμβαση Ραμσάρ. Το απόγευμα άφιξη στη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη νύμφη του Θερμαϊκού. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα 27/6: Θεσσαλονίκη
Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στην συμπρωτεύουσα της Ελλάδας. Μπορείτε να δείτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, την πλατεία Αριστοτέλους, τη Ροτόντα, το Λευκό Πύργο. Μην παραλείψετε επίσης να επισκεφθείτε τους εμπορικούς δρόμους Εγνατίας και Τσιμισκή. Το βράδυ σας προτείνουμε έξοδο στα ξακουστά λαδάδικα. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα 28/6: Θεσσαλονίκη – Αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Λάρνακα
Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και την πτήση μας για την Λάρνακα, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εξαήμερη εκδρομή μας.

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
Δίκλινο 435€
Μονόκλινο 510€
Παιδί 325€

Στις τιμές περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Θεσσαλονίκη – Λάρνακα με πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών
• Φόροι αεροδρομίων
• 1 βαλίτσα 10 κιλά διαστάσεων 55χ40χ20 εκ. και 1 χειραποσκευή 35χ20χ20 εκ
• 3 βράδια διαμονή στο Μπάνσκο στο ξενοδοχείο Casa Marina 4* με ημιδιατροφή
• 2 βράδια διαμονή στην Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Egnatia 3* με πρόγευμα
• Όλες οι μεταφορές, εκδρομές/περιηγήσεις βάσει του προγράμματος με κλιματιζόμενο λεωφορείο
• Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας κατά τη διάρκεια των εκδρομών
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι (όπου απαιτούνται) στις εκδρομές
• Αποσκευή 23 κιλά με επιβάρυνση 60€
• Νέος φόρος διανυκτέρευσης στην Ελλάδα
o ξενοδοχεία 3*: €1,50 – τιμές ανά δωμάτιο ανά ημέρα

Πτήσεις:
Λάρνακα – Θεσσαλονίκη 09.30-11.30 • Θεσσαλονίκη – Λάρνακα 08.00-10.00

H.T.S. Hadjikakou Travel Services
Δημήτριου Νικολαϊδη 8, Λεμεσός
Τ. 25 818844
Κιν. 96 681068 & 97 624224
email: info@htscy.com
Booking.com

RELATED CLASSIFIEDS